Gezocht wordt een industriële onderneming met (deels) eigen productie en Midden Nederland

Bedrijfsoverdracht Onderneming in de maakindustrie Midden Nederland

Bedrijfsovername zoekprofiel. Gezocht wordt:

Een onderneming in de industrie met (deels) eigen productie (maakindustrie). De onderneming heeft een regionaal tot landelijk marktbereik.

De vestigingsplaats ligt in Midden -Nederland: de provincies Overijssel, Gelderland, Brabant of Utrecht.

De gezochte onderneming bevindt zich in de groei- of doorstartfase. In ieder geval is er sprake van een dynamische omgeving met nieuwe kansen en mogelijkheden.

Overnamekandidaat. Geboden wordt:

MBI kandidaat (begin 50 jaar) met een juridische, bedrijfskundige en financiële opleiding, deels op academisch niveau. De ambitie is een gefaseerde overname van de onderneming.

De instelling is hands-on en no-nonsense. De MBI kandidaat is een sterke netwerker en een strategische denker.

De gezochte rol hierbij is (op korte termijn) ondersteunend te zijn aan het zittende management als financieel directeur of projectmanager met als taak het aansturen van de interne organisatie. Ideaal is een tandemfunctie met de bestaande DGA. Op langere termijn wordt een algehele overname nagestreefd.

De belangrijkste motivatie om te komen tot een (gefaseerde) overname is  het dragen van medeverantwoordelijkheid en het concreet bijdragen aan groei en ontwikkeling.

Er is een zekere eigen financiële bandbreedte beschikbaar voor de financiering van een (gedeeltelijke) exit of groeivermogen.


©BBO&F