Wat relaties vinden

BBO&FWillem van G. in Breda: “De openheid van Peter Schuitmaker heb ik als positief ervaren. Peter laat duidelijk zien wat hij doet, waarom, hoe, etc. Daarnaast heeft hij aandacht voor de persoon. Verder vond ik de directheid van Peter Schuitmaker erg goed: Peter windt geen doekjes rond de zaak. En ook de samenwerking was goed: Peter geeft sturing, hij stelt vragen. Zo zorgt hij dat ik zelf weet waaraan en waaraf. Dit in plaats van de zelf zaak aanpakken en verwerken. Concrete verbeterpunten vind lastig om op te noemen. Ik ben erg tevreden over de werkwijze die Peter er op na houdt. Wellicht als ik ervaringsdeskundiger ben en meerdere adviseurs versleten heb, dat ik dan wat meer op kan noemen. maar mogelijk…: Soms ietwat rommelig, het vakmanschap straalt er vanaf, maar neigt soms naar de vakidioot (lees dit positief) die verzand in zijn eigen analyses. De gesprekken op het bedrijf met Peter Schuitmaker waren netjes en vriendelijk. Ik heb me wel eens afgevraagd, kan Peter ook met de vuist op tafel slaan en de gesprekspartners tot de orde roepen, of terugfluiten. Ik denk van wel, maar hij straalde dat niet zondermeer uit. Dus hoe zeker ben je dan als client van je back-up? Verder: Peter, je werkt lekker op je eigen manier, en daar ben je goed in. Dat valt wel op, en daar voel jij je (denk ik) goed bij. Toch kwam het op mij ietwat stoffig over. Niet oudbollig, dat is te zwaar, maar je zolderkamertje etc straalt niet heel veel uit. Een fancy kantoor past jou ook niet, en voegt ook niets van waarde toe. Maar misschien kun je met een iets andere aankleding van je “praktijk” toch de “stoffige” laag wat wegpoetsen zodat de glans die het verdient tevoorschijn komt. Maar verder was ik meer dan dik tevreden!”

Daan H. in Breda: “Ik ben erg tevreden over de professionaliteit van Peter Schuitmaker en precisie hoe het proces is afgehandeld. Helaas heeft het proces meer tijd gekost dan aanvankelijk gedacht. Dat heeft zich ook helaas in de kosten vertaald. Maar los van dat kostenaspect vond ik , zo als ik al eerder heb gezegd, de samenwerking verder erg goed”.

André ten H. in Voorts: “Ik heb veel vertrouwen in Peter Schuitmaker. Hij zegt waar het op staat. Legt de vinger op de kwetsbare plek. Windt er geen doekjes om. Wekt geen onhaalbare verwachtingen. Werkt creatief mee en denkt in oplossingen.”

Yves L. in Ysselstein: “Dé Adviseur. In juni 2012 vond ik tijdens mijn zoektocht op internet het profiel van Peter. Ik heb hem leren kennen als een joviaal en transparant persoon, maar tegelijkertijd zakelijk en competent. Peter heeft mijn financiële plan hergeschreven, me op een zeer geduldige manier alle details uitgelegd en geen vraag was te veel. Ik kreeg niet alleen een plan met een professionele financiële structuur, maar vooral een economisch haalbare financiële projectie. De reacties van de investeerders waren positief. Na het vinden van geschikte investeerders heeft hij me met geduld en gebruik van zijn expertise verder begeleid en advies gegeven in het afrondingstraject. Hij gaf mij het juiste duwtje op het juiste moment om tot een besluit te komen. Door mijn zeer positieve ervaring raad ik iedere ondernemer aan, ervaren of onervaren, met Peter zaken te doen. Een joviaal mens, maar vooral een zeer ervaren adviseur die zich kan aanpassen aan de hand van zijn klant en die vooral voor het doel gaat”.

Jan K. in Breda: “Ik heb Peter leren kennen als een ervaren en deskundig adviseur, die zijn zaken goed voorbereidt en uitwerkt. Hij is in staat de belangen en wensen van de cliënt uitstekend te vertalen naar een effectieve strategie, volledig gericht op het behalen van de gestelde doelen. Hij ziet en benut de mogelijkheden, zonder de grenzen hiervan uit het oog te verliezen. Daarbij is hij een begenadigd communicator met een dosis humor. Ik mag graag met hem samenwerken en beveel hem van harte bij u aan”.

Cees H. in Breda: “Peter heeft voor verschillende van mijn klanten heldere, financierbare businessplannen gemaakt. Hierdoor zijn deze ondernemers beter en sneller gaan innoveren en groeien”.

Rieneke de K. in Breda. “Peter is op bezoek geweest bij mijn relaties om ze op een goede manier van hun reparatie- en onderhoudsbedrijf af te helpen. Aangezien de omzet naar verwachting nog iets zal stijgen, heeft hij het advies gegeven het bedrijf ter zijner tijd in delen over te dragen. Voor hun was dit een zeer verhelderend gesprek en heeft ze nieuwe inzichten gegeven over alle mogelijkheden voor hun bedrijf”.

Huub D. in Breda: “Peter is een gedegen zakenpartner, betrouwbaar en effectief”.

Lyda W. in Utrecht: “Deadline is deadline voor Peter, dat merkte ik als redacteur van Accountant Adviseur wanneer Peter voor ons schreef. Peter heeft een soepele pen, stond altijd open voor redactionele adviezen en leverde – altijd op tijd! – prima artikelen. Bovendien leerde ik Peter kennen als een open en communicatief iemand, met wie je op z’n tijd behoorlijk kan lachen ook. Samenwerken met Peter is prettig omdat hij heel serieus is, maar tegelijkertijd een groot relativerend vermogen bezit”. 

Leendert H. in Den Haag: “Peter Schuitmaker schrijft sinds mei 2009 voor Accountant Adviseur, het maandblad van de NOvAA. Hij heeft tot dusverre negen artikelen geschreven. Zijn directe schrijfstijl maken zijn teksten toegankelijk voor een brede doelgroep. In de artikelen van Peter staat de praktijk altijd centraal. Door casussen te schetsen, maakt hij zaken beeldend. Peter stelt feedback op prijs, omdat hij altijd op zoek is naar manieren om nog beter aansluiting te vinden bij zijn lezerspubliek”.

©BBO&F