Waardebepaling

Hoeveel is mijn bedrijf waard?

Wat is mijn bedrijf waard?’ is een veelgestelde vraag wanneer ondernemers hun bedrijven willen verkopen.
U heeft ook een onderneming en u overweegt om deze te verkopen, maar onduidelijk is wat uw bedrijf zou kunnen opleveren. Dat is wel richtinggevend voor uw verdere plannen, want bij een voldoende opbrengst ligt een vlotte verkoop voor de hand.

Waardebepaling onderneming

Maar als de verkoopopbrengst zou tegenvallen, past dat misschien niet in uw financiële plan. Dan moet de verkoop van uw onderneming wellicht nog even worden uitgesteld. Kortom, een onderbouwde waardebepaling van uw onderneming is een goed startpunt voor uw zakelijke en privé planning.

Bedrijfswaardering

Wilt u een reële inschatting van uw opbrengst van uw bedrijf? Dan bent u bij BBO&F aan het juiste adres. Want  BBO&F voert een reële waardebepaling uit op basis van bewezen methoden. Maar belangrijker is: BBO&F weegt hierbij ook de meest recente marktomstandigheden mee. Bijvoorbeeld: wat is nu het actuele aanbod van kopers? En welke financiële armslag brengen die mee? En hoe kunnen zij banken meekrijgen in de koop?

Waardestuwers

Maar ook: hoe scoort u met uw onderneming op de verschillende waardestuwers? Wellicht is er een planmatige aanpak nodig. Een vervolgstap om uw bedrijf op een hoger plan te brengen. Een hoger plan waarbij de aantrekkelijkheid van uw onderneming wordt verbeterd voor uw beoogde koperspotentieel. Zo werkt u aan waardecreatie en bouwt u aan een solide uitgangspositie om uw verkoopopbrengst fors te verbeteren.

Wilt u graag meer weten over de waardebepaling van uw bedrijf? Lees dan verder over bedrijfswaardering op deze website. Of neem contact op.

Of: klik op waardeschatter mkb om door te gaan voor een waardeschatting van uw bedrijf!

Auteur: Peter Schuitmaker
________________________________________________________________

Wilt u meer informatie over de waardebepaling van uw bedrijf?
Bekijk dan onderstaand bericht.

Veel ondernemers worstelen met de vraag: wat is mijn bedrijf waard? Hoeveel kan ik ervoor VRAGEN en KRIJGEN? Deze vraag is heel begrijpelijk. Want een antwoord op deze vraag telt mee in de persoonlijke strategie. Kan ik nu uitstappen en het stokje aan een ander overdragen OF moet ik nog enkele jaren ‘aan de bak’.

De waarde van uw bedrijf is de uitkomst van een rekensom. Eigenlijk zegt u met deze waarde: het is bedrijfseconomisch verantwoord om het bedrag van de waardering op tafel te leggen. Maar het ervoor krijgen (dus ook: ontvangen) is iets anders.
Hier vindt u het volledige bericht.

In de praktijk van bedrijfsoverdracht kunnen koper en verkoper (partijen) kiezen voor twee overdrachtsvormen:

  • Activa/passiva transactie
  • Aandelen transactie

Zowel juridisch, fiscaal als bedrijfseconomisch zijn er grote verschillen. Hier wordt ingegaan op de bedrijfseconomische aspecten. En vooral de gevolgen voor de onderhandelingen tussen koper en verkoper en de gevolgen voor de koopprijs.
Het volledige bericht lezen? Klik dan hier!