Toelichting WaardeSchatter MKB

waarde van uw bedrijfGeachte heer of mevrouwDank voor het gebruik van de WaardeSchatter MKB. Het resultaat van deze WaardeSchatter MKB werd u inmiddels per email gestuurd aan

De berekende waarde van uw bedrijf is gebaseerd op een beperkt aantal bedrijfsgegevens: de historische vermogenspositie en de winstgevendheid van uw onderneming. Daarom geeft de WaardeSchatter MKB slechts een ruwe indicatie: een globale waardeschatting.

Voor een meer betrouwbare bedrijfswaardering moeten meer bedrijfsgegevens worden meegewogen. Bijvoorbeeld: vermogensopbouw, marktpositie, management/personeel, branche, stille reserves etc.

Bij bedrijfswaardering moet u naar de toekomst kijken: de winstpotentie van uw onderneming. Of: misschien zijn er bijzondere omstandigheden die deze waardeschatting van uw onderneming positief kunnen beïnvloeden?

Een goede waardebepaling geeft u een betere startpositie in het verkooptraject van uw onderneming. Maar zo’n bedrijfswaardering is ook een goed startpunt voor een verbetertraject. Door tijdig te werken aan waardestuwers kunt u de waarde van uw onderneming vergroten. Bij de overdracht van uw onderneming leidt dat beslist tot een hogere verkoopprijs.

Hoe dat allemaal kan of moet kunt u ook lezen op mijn website www.verkoop-bedrijf.nl of in een van mijn boeken. Zo kunt u vast en zeker goed voorbereid voor een vlotte bedrijfsoverdracht!

Heeft u in deze fase voldoende aan een indicatieve waardebepaling? Of: wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Voor dit moment: alle goeds en een vriendelijke groet,

Peter Schuitmaker

©BBO&F