Starten of overnemen?

starten of overnemenEen onderneming starten is risicovol. Een bedrijfsovername lijkt beter.

Een bedrijf verkopen is complex. Veel bedrijfsovernames mislukken helaas.  Bestaande MKB bedrijven worden opgeheven. Geen continuïteit van economische activiteit, groeipotentie en ontwikkelingskansen. Jaarlijks gaan zo 80.000 banen verloren. De economie verliest daarmee een omzet van 4 miljard euro en een maatschappelijk kapitaal van 2 miljard.

Een bedrijf starten? Waarom zou u niet beter een bedrijf overnemen dan er een van ‘scratch af aan’ te starten? Lex van Teefelen deed hiernaar onderzoek. En de gebleken feiten maken duidelijk dat een bedrijf overnemen u beslist meer goede kansen biedt.

Want u, als koper van een onderneming,  heeft een grotere overlevingskans dan personen die een onderneming starten. Na vijf jaren zijn ruim 95% van de overnemers nog actief. Van de starters is dat slechts 50%. Ruim 65% van de overnemers zouden zo succesvol zijn dat deze als snel omzetstijging realiseren, het klantenbestand vergroten en de winstgevendheid verbeteren. In die schoenen wilt u toch ook wel staan?

Dus: ondernemer worden? Overweeg ook eens de optie om een bestaande onderneming te kopen!


©BBO&F