Profiel 162 Kantoor voor accountancy en fiscaliteit

Relatie is kantoor voor Accountancy en Belastingadvies in Breda. Organisatie is inmiddels ruim 10 jaar actief en bedient circa 50 klanten. Klanten zijn vooral internationaal georiënteerde relaties en middelgrote bedrijven met een (gemiddelde) omzet van circa € 8.000 per klant.

Personele omvang is 7 personen waarvan 4 accountancy, 2 fiscaal advies en 1 ondersteuning. Het kantoor is gevestigd op een representatieve locatie in Breda met uitstekende parkeergelegenheid.

Door interne omstandigheden werd in 2011 een omzetverlies geleden waardoor de exploitatie nu onvoldoende rendeert.

Relatie zoekt nu samenwerking met een branchegenoot. Dit voor de versterking van de commerciële positie in de regio Breda. Van de gezochte partner wordt een inbreng aan omzet verlangd van circa €150.000 om te komen tot een bedrijfseconomisch gezonde exploitatie.

Een mogelijke juridische uitwerking van de samenwerking is een (substantiële) deelname in het aandelenkapitaal. Ter waarborging van de continuïteit is tevens een versterking nodig van de liquiditeitspositie.

Totale benodigde inbreng door de gezochte partner is €200.000, deels voor koop aandelen en deels voor versterking van de liquiditeitspositie.

Nadere informatie is op verzoek (na ontvangst van een geheimhoudingverklaring) beschikbaar.

Auteur: Peter Schuitmaker