Leverancier barcode scanning en printing.

leverancier barcode scanners en printersDe onderneming is een in Nederland gevestigde eenmanszaak, inmiddels ruim 15 jaar actief in het leveren van barcode hardware (terminals, scanners), barcode software en gebruiksartikelen (labels en inktlint). Het gaat hierbij met name om distributie van A-merken. Deels ontstaat omzet uit de eigen ontwikkelde software, ter ondersteuning van de implementatie van projecten bij klanten.

Het klantenbestand omvat ruim 925 afnemers. Deze zijn actief in de logistieke dienstverlening, im- en export, handel, ziekenhuizen, fabricage en productie. Maar ook ministeries en lokale overheden. Het merendeel is MKB, deels internationaal actief. Tevens levert de onderneming aan een aantal grote multinationals, actief o.a. in de voedingsmiddelen. De klantenkring kent daarnaast een sterke geografische spreiding over Nederland. Enkele afnemers zijn gevestigd in België. Het klantenbestand omvat gedetailleerde historie van inkopen en service over een periode van 15 jaar. Dit ligt vast in een gestructureerd digitaal archief (PC) evenals in enkele A4 mappen. Deze omvat alle relevante gegevens over wat de klant heeft gekocht en alle technische details.

De jaaromzet beweegt zich op een gemiddeld niveau van €200.000 (incidenteel €107.000 in 2015) met een hoge gemiddelde bruto marge van 35%. Deze wordt volledig gerealiseerd zonder actieve acquisitie, met name door vragen van klanten over vervanging of uitbreiding van geleverde systemen. Dit op basis van een historisch sterk imago: goede kwaliteit en service. Hierdoor zijn er weinig klachten en komen de tevreden klanten uit eigen beweging om nieuwe producten, diensten en support vragen.

Een aantal groeimogelijkheden zijn echter onvoldoende benut. Er zijn goede kansen voor groei in Nederland en België door een meer actieve benadering van klanten (tot op heden alleen reactief) en het aanbieden van aanvullende producten door de preferente positie bij leveranciers van genoemde A-merken. Een omzetverdubbeling in 5 jaar is goed mogelijk.

De onderneming onderscheidt zich (van onder meer webshops) door het leveren van kennis en service. Hierdoor werden (en worden) grotere klanten langdurig aan de onderneming gebonden: ondersteunende logistieke systemen zijn voor deze ondernemingen veelal geen corebusiness.

De organisatie omvat naast de ondernemer geen personeel. De onderneming is gevestigd in een eigen pand in het westen van NL. De overname van de bedrijfsruimte 40m2 is optioneel. Deze wordt gebruikt voor ontwikkeling, productie, magazijn, verzending en kantoor. Tevens in overleg over te nemen beperkte voorraad handelsgoederen, voorraad verpakking, bedrijfsinventaris en stellingen.

Relatie wil de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (onder meer: leeftijd), bij voorkeur aan een strategische koper.

De koopsom van de onderneming is gebaseerd op een recente bedrijfswaardering en is vastgesteld op € 90.000 voor klantenbestand, bedrijfsnaam, domeinnaam. Daarbij zal verkoper zorg dragen voor een goede overdracht van klantenbestand, technische documentatie en kennis.

©BBO&F