Boek Waardering Eenmanszaak

Waardebepaling eenmanszaak

Een boek over de bedrijfswaardering van een eenmanszaak? Ja! Want jaarlijks worden in Nederland vele duizenden bedrijven aangeboden voor bedrijfsoverdracht. Een groot deel daarvan is eenmanszaken. Soms aan een externe partij. Maar vaak ook aan iemand in de directe omgeving: een kennis, een zoon of dochter of een werknemer. Vragen daarbij zijn: Wat is mijn eenmanszaak nu waard? en Wat kan ik voor mijn bedrijf vragen en krijgen?

In de praktijk blijkt de waardering van een eenmanszaak een lastige uitdaging. Voorafgaande aan de bedrijfsovername worden astronomische bedragen voorgespiegeld. De verkoper start dan het verkoopproces met onrealistisch hooggespannen verwachtingen. Hij komt dan al snel van een koude kermis thuis. Met diverse frustraties als gevolg. Jammer en onnodig!

Eenmanszaak verkopen

Dit boek is een leidraad voor een goede en praktische oplossing van het waarderingsvraagstuk. Zodat u verder komt dan een dikke duimbenadering. Het legt zo de basis voor een prijsbewust begrip van waarde.

Met deze aanpak komt u tot een realistische en onderbouwde vraagprijs voor uw onderneming. Zo legt u de basis voor een vlotte en verantwoorde transactie.

Eenmanszaak kopen

Dit boek over bedrijfswaardering is zeker ook bruikbaar voor u als aspirant koper. Het helpt u om zelf een waardeanalyse te maken van de beoogde target. Zo bereikt u dat u een juiste en betaalbare overnameprijs betaalt.

U voorkomt zo een onwenselijke financiële molensteen om uw nek. Ook kunt u investeerders en financiers motiveren om u financieel in het zadel te helpen.

Dit boek helpt u ook om waardeanalyses van derden kritisch tegen het licht te houden. Om zo hierbij de juiste kanttekeningen te plaatsen. Om mogelijke onrealistische benaderingen te ontmaskeren.

Naar ik hoop biedt dit boek u veel leesplezier en inspiratie. Mocht u concreet aan de slag gaan met bedrijfswaardering, de waardebepaling van uw eenmanszaak? Op zoek naar een prijsbewust begrip van waarde? Dan wens ik u hierbij alle goeds en succes!

Boek Waardering Eenmanzaak

Copyright © 2019: BBO&F BREDA
Auteur: Peter Schuitmaker
Boek inkijken? INKIJKEXEMPLAAR
Voorzijde:
Achterzijde:
ISBN: 978-90-826156-5-4
Pagina’s: 60
Softcover 125 x 200 mm
Prijs incl 9% BTW: € 17,75
 bestelformulier boeken bedrijfsoverdracht 
 
©BBO&F