Bedrijfsovername

bedrijfsovernameBureau voor Bedrijfsoverdracht en Financiering (BBO&F) is gespecialiseerd in het begeleiden van MKB bedrijven bij bedrijfsovername en bedrijfsfinanciering. Wij kunnen u dan ook begeleiden bij het kopen, verkopen en overdragen van een onderneming. Een complex proces met tal van zaken die goed geregeld dienen te worden. Anders wordt niet het optimale resultaat bereikt. BBO&F kan u hierin begeleiden en gedurende het gehele traject voorzien van een deskundig en objectief advies.

Begeleiding op maat bij het kopen of verkopen van een bedrijf

Bedrijfsoverdracht is een uitdagend proces omdat deze u als koper of verkoper persoonlijk raakt. Het is daarbij een gebeurtenis waar forse financiële belangen mee gemoeid. Bedrijfsoverdracht heeft verstrekkende gevolgen met zakelijke en persoonlijke dimensies.

Door BBO&F in te schakelen voorkomt u dat u uw keuzes baseert op emotie en minder op objectieve rationaliteit.  BBO&F treedt op als objectieve tussenpersoon die steeds het belang van u en uw bedrijf centraal zet.

BBO&F kan u bij het verkopen van een bedrijf van dienst zijn met het voorbereiden van de onderneming op verkoop, het vinden van geschikte aspirant kopers en het voeren van onderhandelingen om een optimale prijs te bereiken.

Wilt u een bedrijf kopen? Dan helpt BBO&F u bij het vinden van een geschikte onderneming en de financiering van de aankoop. Daarbij doen we een bedrijfswaardering die aansluit bij hetgeen bedrijfseconomisch verantwoord is. Ook kunnen wij voor u uw prijsonderhandelingen ondersteunen om een zo gunstig mogelijke prijs realiseren. Wij maken de aankoop van uw onderneming bedrijfseconomisch haalbaar en verantwoord.

Uw bedrijf overdragen

Bent u klaar om uw bedrijf over te dragen en heeft u zelfs al een potentiële koper gevonden. BBO&F ondersteunt u hierin en zorgt dat dit proces vakkundig wordt afgerond. Hierbij mag u rekenen op een gedegen ondersteuning bij zaken zoals een waardebepaling van uw onderneming en vormgeving van de financiële transactie binnen de fiscale en juridische kaders. Zo waarborgen wij de belangen van de verschillende partijen en wordt een win-win situatie gecreëerd.

Fiscale gevolgen van bedrijfsovername

Belasting bij bedrijfsovername is pijnlijk. En daarom verdienen fiscale aspecten bij bedrijfsopvolging de nodige aandacht. Want bij de overdracht van uw onderneming kijkt de belastingdienst mee. Bij een ondernemer voor de inkomstenbelasting (IB Ondernemer) is er al snel sprake van stakingswinst. Ook bij een bedrijfsovername van een besloten vennootschap (BV) kan belastingheffing over vervreemdingsvoordelen plaatsvinden. Afhankelijk van de juridische structuur wordt de DGA dan geconfronteerd met een belastingheffing vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.


©BBO&F