TE KOOP Importeur leverancier LED verlichting

bedrijfsoverdachtDe onderneming (BV) is inmiddels ruim 12 jaar actief in het ontwikkelen, produceren en leveren van LED verlichting voor industriële en professionele toepassing. Het B2B klantenbestand omvat ruim 40 afnemers. Dit zijn installateurs, wederverkopers (groothandels) en eindgebruikers.

De onderneming levert met regelmaat professionele LED armaturen voor grotere projecten, in omvang van €20.000 tot €50.000. De jaaromzet is circa €200.000 met een brutomarge van ruim 40%.

De productrange betreft een assortiment producten voor een breed toepassingsgebied. Deze onderscheiden zich door een goede kwaliteit (technische uitvoering) en een gunstige prijsstelling. De producten voldoen aan hoge eisen van duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Voor een aantal niche markten heeft men de beschikking over specials. Specials zoals armaturen voor de chemie, olie en gaswinning, corrosiebestendige armaturen voor een agressief chemische omgeving. Vandalisme bestendige (hufterproof) armaturen voor de stedelijke en openbare omgeving en armaturen voor het verlichten van sportvelden en sportaccommodaties.

De productie van componenten en eindproducten is voor een belangrijk deel uitbesteed bij specialistische toeleveranciers (ZO Azië). De armaturen worden deels in eigen montageruimte geassembleerd, getest en vrijgegeven.

Een aantal groeimogelijkheden zijn echter onvoldoende benut. Er zijn goede kansen voor export naar omringende EU landen, intensievere samenwerking met elektrotechnische installateurs en ingenieursbureaus, rechtstreekse verkoop aan eindgebruikers via webwinkel, commerciële inspanningen, gericht op bestaande klanten. Tevens zijn er concrete ideeën voor uitbreiding naar specifieke marktsegmenten.

De organisatie omvat 1 medewerker (DGA). Assemblage wordt (incidenteel) gedaan door uitzendkrachten. De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: goede producten (uitstraling en kwaliteit), klantgericht, betrouwbaar en kennis van zaken.

De onderneming is gevestigd in ZW Nederland. De benodigde oppervlakte bedrijfsruimte is zeer beperkt. Deze wordt gebruikt voor assemblage, magazijn en kantoor. De bedrijfsactiviteiten zijn verder probleemloos te verplaatsen naar andere delen in het land.

Relatie wil de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd). Na de overdracht is hij –in overleg- beschikbaar voor bedrijfsoverdracht en technische ondersteuning.

De overdracht kan via een activa transactie, echter met een voorkeur voor een aandelentransactie. De vraagprijs aandelen is (afgerond) €260.000