TE KOOP: Webshop Barefoot Schoenen

Bedrijfshistorie / achtergrond

De NL onderneming (VOF) is inmiddels ruim 10 jaar actief met de verkoop (detailhandel / webshop) van (hard)loop / wandelschoenen volgens een uniek barefoot concept. Deze is gebaseerd op een meer natuurlijke manier van bewegen / lopen. Het resultaat is het oplossen / vermijden van het voet-, knie- en rugklachten en blessurepreventie.

Het klantenbestand omvat circa 2.500 klanten op jaarbasis. Daarvan zijn naar schatting 60% terugkerende klanten. Dit zijn over het algemeen klanten in de leeftijdsgroep 20 tot 70 jaar. In het algemeen gebruikers met problemen met het bewegingsapparaat. Na gebruik keren deze veelal niet meer terug naar traditioneel schoeisel.

Het geografische afzetgebied is geheel NL, deels B. De jaaromzet is –ondanks de zeer beperkt promotie / verkoop/acquisitie- sterk stijgende, met gemiddeld zo’n 15% (over de afgelopen jaar). De jaaromzet 2019 bedroeg €272.000 met een brutomarge van €105.000 (39%).

De onderneming is gevestigd in Noord-Brabant. Maar kan zonder problemen op een willekeurige andere locatie worden voortgezet.

Naast de vennoten (man/vrouw) is er geen personeel in dienst.

Activiteiten van het bedrijf

De onderneming importeert schoeisel. In de winkel krijgen klanten advies / begeleiding / training over beweging, bewegingsapparaat en techniek. De onderneming is voorraadhoudend en verzorgt zelfstandig de verzending van de –online- verkochte producten.

Onderscheidend vermogen

Een goede naamsbekendheid en een groeiend klantenbestand. De omzet wordt deels gerealiseerd door de regelmatig terugkerende bestellingen. Kenmerkend is het unieke concept en de klantenbinding door advies en begeleiding

Overige gegevens bedrijfsoverdracht

De huidige vennoten willen vanwege hun leeftijd op enige termijn het stokje overdragen. De onderneming kan –naar verwachting- op korte termijn een snelle groei realiseren door inbreng van een nieuw commercieel elan. Met name een meer gerichte commerciële activiteit en gebruik van social media.

Na de overdracht zijn vennoten –in overleg- beschikbaar voor verdere ondersteuning.

De bedrijfsovername is gedacht in overdracht van domeinnamen en klantenbestand, winkel en magazijninventaris en courante voorraad.