TE KOOP: Specialistisch aannemingsbedrijf van prefab constructies woningbouw

transportonderneming in de liftHet aannemingsbedrijf (BV) is inmiddels ruim 20 jaar actief in het leveren en plaatsen van prefab constructies voor aanbouw en dakopbouw. Doelgroep is particulieren voor woonuitbreidingen. Inmiddels werden circa 1000 projecten gerealiseerd / verkocht.

De onderneming is gevestigd in Zuid-Holland. De jaaromzet beweegt zich op een niveau van circa €2.000.000 met een brutomarge van circa 38%. Circa 95% van de omzet wordt gerealiseerd in de regio Zuid-Holland, Utrecht en zuidelijk deel van Noord-Holland.

De kernactiviteiten zijn het maken van prefab aan- en opbouwen. De onderneming treedt op als hoofdaannemer. Overige werkzaamheden (calculatie, hei/grondwerken, metselwerken, dakdekking, installaties, vloer-en wandafwerking, en schilderwerk) worden uitbesteed.

De personele omvang is 10 personen, totaal afgerond 9 FTE voor verkoop, calculatie, inkoop, werkvoorbereiding, uitvoering en administratie. De personele betrokkenheid, vakmanschap en zelfstandigheid is groot. De onderneming is beperkt afhankelijk van de DGA. De medewerkers zijn breed inzetbaar. Deze vormen zo een solide basis voor verdere groei.

De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. Dit ondermeer door ingevoerde innovatie en standaardisatie. De marktpositie onderscheidt zich door de combinatie van prefab / traditionele bouw en korte doorlooptijd.

De onderneming beschikt over eigen en uitgebreid materieel, een goed geoutilleerde mechanische werkplaats en eigen transportmiddelen.

De onderneming is gevestigd in een eigen bedrijfspand met buitenruimte in Zuid-Holland. De auto-bereikbaarheid is uitstekend. De nieuwe eigenaar kan het onroerend goed huren onder vergelijkbare condities voor een periode van 5 jaar. Verkoop van het onroerend goed als onderdeel van de bedrijfsovername is bespreekbaar.

De DGA wil de onderneming verkopen om zich te richten op andere B2B bedrijfsactiviteiten. De DGA is bereid te ondersteunen bij overdracht, voortzetting en verdere groei.

De onderneming is geschikt voor een strategische koper, te weten meer traditionele aannemer met uitbreidingsplannen, of als onderdeel van een buy and build strategie. Aangeboden wordt 100% van de aandelen. De vraagprijs aandelen is €1000.000.

©BBO&F