AFGEROND Bedrijfsoverdracht Rood Wit & Rose Dordrecht

wit rood rosé dordrechtOp bezoek bij Annegret en Fred Böttner en Peter van den Berg op de locatie van “Rood Wit & Rose” in Dordrecht. Annegret en Fred hebben vele jaren lang een goedlopende wijnbar, wijnwinkel en webshop geëxploiteerd. Deze  ‘vinoteca’ ligt aan de Voorstraat 227 in Dordrecht: in het historisch centrum van Dordrecht nabij het levende stadscentrum.

Het assortiment is breed: de wijnliefhebber is welkom voor Duitse, Franse en Italiaanse wijnen. Maar men kan ook genieten van wijnen uit meer exotische landen zoals Libanon en Bulgarije.

Rood Wit & Rose

“Rood Wit & Rose” is een vinoteca: vooral een plekje om even te genieten in de sfeervolle ruimte aan de oude Wijnhaven voor een bijzondere wijn! Ook groepen zijn welkom voor diverse wijnarrangementen met diverse hapjes.

De bedrijfsopvolger is Peter van den Berg. Peter is in de regio een bekende en gewaardeerde vinoloog met een afgeronde opleiding aan de Wijnacademie.

Peter Schuitmaker heeft Peter van den Berg geadviseerd en begeleid bij de aankoop van de onderneming, de koopprijs en opbouw, de betalingscondities en garanties. Belangrijkste opdracht was om te komen tot een redelijke en haalbare koopsom.

De onderneming omvatte een inventaris en voorraden. Maar ook diverse verbruiksartikelen zoals promotieartikelen, kantoorartikelen, folders, briefpapier, enzovoorts. Daarnaast waren en handelsnamen, domeinnamen, inkoopadressen en een klantenbestand. In de overeenkomst van bedrijfsoverdracht werden deze goederen eenduidig vastgelegd.

Verder was het van belang om diverse garanties, vrijwaringen en een non-concurrentie vast te leggen. Maar ook de inzet van Annegret en Fred om de onderneming op een goede manier over te dragen was geregeld.

Dat verkoper en koper tevreden zijn over de transactie blijkt wel uit de glimlach op de foto. We wensen Peter van den Berg veel succes met de nieuwe uitdaging.

©BBO&F