VERKOCHT: Specialist Sneltransport EU

specialist sneltransportDe onderneming (gedreven in een VOF) is gespecialiseerd in geconditioneerd sneltransport binnen NL, deels EU. De belangrijkste klanten zijn (universitaire) ziekenhuizen, (medische) laboratoria en onderzoeksinstellingen, voedingsmiddelen- en chemische industrie. Het (internationale sneltransport) betreft delicate goederen (medische samples/materialen, organen, laboratorium samples voor klinische testen, voedingsmiddelen en –monsters) en ADR goederen. Daarnaast verzorgt deze VOF gespecialiseerd transport in opdracht van andere transportondernemingen.

Daarnaast is de onderneming importeur/wederverkoper van droogijs voor gekoeld transport en overige professionele toepassingen. Belangrijke afnemers zijn de medische sector, voedingsmiddelenindustrie, horeca en particulieren.

Op basis van bewezen track-record en betrouwbaarheid heeft de onderneming een unieke en stabiele relatie met circa 120 afnemers ontwikkeld.

De onderneming heeft een sterk imago. Kenmerkend zijn: betrouwbaarheid, snelheid en een goede all-in service (documenten, condities en transport). Door de goede naamsbekendheid en het specialistische karakter van de dienstverlening zijn er goede kansen voor groei voor een strategische koper (transportonderneming/ koeriersdienst).

De onderneming is gevestigd in een eigen bedrijfspand in ZW Nederland. Overname van het bedrijfspand is optioneel.

De onderneming bestaat inmiddels ruim 32 jaar en is in handen van de huidige vennoten (echtpaar). De ondernemers willen de onderneming verkopen om persoonlijke redenen (ondermeer: leeftijd).

De koopsom van de activa van de onderneming is €120.000, omvattende voorraden, inventaris (kantoor, koelcellen en intern transport), (weg)vervoermiddelen en goodwill.