Crowdfunding Adviseur

crowdfunding adviseurNa afronding van de Bankvrij Financieren Masterclass bij Kapitaal Op Maat heeft Peter Schuitmaker het certificaat crowdfunding adviseur ontvangen. Deze masterclass voor de crowdfunding adviseur ging specifiek over bedrijfsfinanciering. De nadruk was het aanvraagproces voor bedrijfsfinanciering door crowdfunding, de criteria voor de financiering zoals rentabiliteit, betaalcapaciteit, inbreng eigen vermogen, zekerheden. Maar ook looptijd van de lening, de risicoclassificatie en de daarvan afgeleide rentetarieven.

Crowdfunding adviseur

Met name was er ook aandacht voor de rol van de crowdfunding adviseur bij de aanvraag van bedrijfsfinanciering. Het aanleveren van een compleet dossier zoals het ondernemingsplan, investering- en financieringsbegroting, recente jaarcijfers, financiële prognoses, etc. Dit met als doel een korte doorlooptijd van eerste contact tot publicatie van een succesvolle aanvraag voor financiering.

Tevens was er aandacht voor de begeleiding door de crowdfunding adviseur na de verstrekking van de financiering. Dus gedurende de looptijd van het crowdfundingproject. Zodat ook financiële verwachtingen van de MKB ondernemer en de investeerders worden waargemaakt.

Masterclass

De masterclass crowdfunding adviseur werd gegeven door Pim van de Velde (Directeur) en Patricia van Someren (Accountmanager) van Kapitaal Op Maat. Pim van de Velde is in augustus 2013 gestart met de ontwikkeling van het crowdfunding platform. In februari 2014 is Kapitaal Op Maat voor bedrijfsfinanciering online gegaan. Patricia van Someren (voorheen Rabobank)  is per mei 2016 als accountmanager verbonden aan Kapitaal Op Maat, met name voor het leggen van commerciële contacten met intermediairs voor bedrijfsfinanciering en verdere professionele ontwikkeling het crowdfunding platform.

Tijdens de masterclass voor de crowdfunding adviseur kwamen ook de specifieke Certified Crowdfunding Advisortoepassingsmogelijkheden aan bod, zoals de annuïteiten lening met uitgestelde aflossing, het gebruik voor werkkapitaal en de financiering van bedrijfsoverdracht. Maar ook de specifieke werkwijze, resultaten en ervaringen van het crowdfundingplatform Kapitaal Op Maat, zoals realisaties bedrijfsfinanciering, aantal investeerders, financieel rendement, default rate, doorlooptijd, etc.

Al met al was de masterclass crowdfunding adviseur een leerzame en nuttige cursus. Samen met 11 andere financieringsintermediairs mag Peter Schuitmaker zich nu Certified Crowdfunding Advisor noemen.