Bedrijf verkopen

bedrijf verkopen

Hoe pak ik dat aan?

U wilt uw bedrijf verkopen. Na jarenlange inspiratie en transpiratie is de tijd gekomen om het stokje over te dragen. Misschien speelt bij u ook de vraag wat u eigenlijk voor uw bedrijf zou kunnen krijgen: “Wat is de bedrijfswaarde van mijn onderneming”?

Om uw bedrijf te verkopen moet u wel een koper hebben. Of: hoe ga ik verantwoord het proces van bedrijfsoverdracht in? Geheimhouding regelen, onderhandelen, informatie verstrekken, afspraken vastleggen, contracten maken, financiering? En dan ook bij het juiste gevoel en emotie!

Bedrijf verkopen? Een grote uitdaging!

Een bedrijf verkopen is beslist geen eenvoudige opgave. Er komt -technisch gezien- veel bij kijken. Financiële, bedrijfsmatige, juridische en fiscale aspecten moeten de juiste aandacht krijgen. Maar ook moeten koper en verkoper bij bedrijfsoverdracht langdurig met elkaar door een deur. In een constructieve werksfeer de bedrijfsovername tot een goed eind brengen. Alleen dan is de continuïteit van uw onderneming gewaarborgd.

De praktijk leert dat het proces van bedrijfsoverdracht vaak wordt onderschat: het kost meer tijd, energie en emotie. Een goede adviseur aan uw zijde helpt u de lastige klippen te omzeilen. Zo brengt u uw onderneming op een fatsoenlijke wijze in de volgende fase van de bedrijfsopvolging!

Bedrijf verkopen? BBO&F zoekt de juiste kopers

Dan bent u bij BBO&F aan het juiste adres. Want BBO&F gaat op zoek naar geschikte kopers. Dat kunnen jonge, frisse en energieke ondernemers zijn. Maar wellicht ook strategische kopers: kopers die al actief zijn in uw markt en die uw bedrijf zien als een welkome aanvulling. Zo ontstaat een absolute win-win situatie voor de koper en u!

Wij zoeken en vinden voor u geschikte partijen die uw bedrijf op een goede manier kunnen voortzetten. Maar ook potentiele kopers met genoeg financiële armslag. Zij nemen voldoende eigen geld mee om tot een goede en verantwoorde verkoop te komen.

BBO&F doet voor u ook een waardebepaling van uw bedrijf. Dit is een onderbouwd startpunt voor uw onderhandelingen. Zo weet de koper wat van hem verwacht wordt. En zo weet u waar u globaal op kunt rekenen.

Wilt u nu weten waar u bij benadering staat? Gebruik dan (gratis en vrijblijvend) de WaardeSchatter MKB.

©BBO&F

___________________________________________________________

Wilt u graag meer informatie over het verkopen van een bedrijf? Lees dan eens de onderstaande artikelen!

Stel. U wilt over enige tijd uw bedrijf verkopen. Uw persoonlijke omstandigheden geven daar steeds nadrukkelijker aanleiding toe. U voorziet op termijn dat u het stokje zou willen overdragen. Dan komen natuurlijk een aantal vragen boven drijven. Wat is mijn bedrijf waard? En waar vind ik de juiste kopers die een koopsom op tafel kunnen leggen? En hoe giet ik een dergelijke overdracht in een juiste vorm?

Bedrijfsoverdracht is een proces van meerdere fasen: de voorbereiding, de acquisitie, de onderhandelingen en de afronding.
Het volledige bericht lezen? Klik hier!

De rentabiliteit is een graadmeter in hoeverre financiers financieel rendement krijgen op hun financiële inbreng. Als u op zoek gaat naar extern vermogen is het wel prettig als de rentabiliteit op orde is.
Benieuwd naar het volledige bericht? Klik dan hier!

Op 1 november verscheen op NU Zakelijk een bericht over een miljardenstrop voor de Nederlande economie door mislukte bedrijfsoverdrachten. Strekking van dit bericht is: mislukte bedrijfsoverdrachten en de opheffing van gezonde bedrijven kosten de Nederlandse economie jaarlijks een omzetderving tot vier miljard euro en zo’n 80.000 banen. Een serieuze zaak…lijkt me zo!
Klik hier voor het volledige bericht.

Verkopende ondernemers moeten beter ondersteund worden voor en tijdens de verkoop van hun bedrijf. Want door het grote aantal mislukte bedrijfsoverdrachten ontstaat in Nederland ongeveer een miljard aan kapitaalverlies.
Voor het volledige bericht klikt u hier.

Veel ondernemers laten soms helaas veel geld liggen. Dit wanneer zij te laat beginnen met het overdragen van hun onderneming. Bedrijfsoverdracht is een uitdagend proces. En dat vergt vaak veel tijd, inspiratie en transpiratie. Een complex van menselijke, persoonlijke, familiale, juridische, fiscale en financiële aspecten speelt daarin een bepalende rol. Bedrijfsoverdracht wordt een probleem als u dit niet voorziet. Als u niet tijdig de juiste acties in gang zet. Door tijdig uit de startblokken te gaan voorkomt u onverwachte problemen en knellende situaties.
Lees hier hoe u tijdig uit de startblokken kunt gaan om onverwachte problemen en knellen situatie te voorkomen.

Wat is de waarde van uw onderneming? Beslist een interessante vraag…! Maar: boeiender is de vraag: “Wat is de waardepotentie”. Wat zou uw bedrijf waard kunnen zijn. Dus: wanneer u planmatig en structureel investeert in de waardestuwers van uw onderneming. Veel geld kan worden verdiend door tijdig aan de slag te gaan met uw waardestuwers. Want werken aan waardestuwers als voorbereiding op de overdracht van uw onderneming loont. Zo realiseert u beslist een beduidend betere verkoopprijs.
Klik hier voor het volledige bericht.