Eindejaarsactie 2015

EdukansIeder jaar steunen wij (als eindejaarsactie) een project voor jongeren. Met het accent op onderwijs. Want onderwijs geeft kinderen een perspectief. Een basis voor een toekomst met kansen. Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat. Maar niets doen is geen optie.

Zo laten we merken dat we er zijn. Dat er meer is dan de zakelijkheid, rentabiliteit, efficiëntie, economische waarde. Dat vooral ook de weerbaarheid en kansen van jongeren een essentiële functie verdient in deze wereld.

Edukans

Voor de eindejaarsactie 2015 steunen we Edukans. En wat lezen we over Edukans? “Wereldwijd gaan 58 miljoeEdukansn kinderen niet naar school. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren in ontwikkelingslanden“.

Zo speelt Edukans bijvoorbeeld  een rol in de dichtbevolkte regio Cajamarca in Peru. De oorspronkelijke Indianenbevolking leeft er ver uit elkaar. Ieder omringd door een eigen stuk bouwland. Helaas levert de opbrengst van hun gewassen niet meer genoeg op om met de hele familie van te leven. Daarom trekken veel jongeren naar de stad. Daar worden ze gediscrimineerd vanwege hun afkomst. Omdat ze geen vak hebben geleerd, zijn ze verplicht om de minst-betaalde baantjes te nemen. Zonder Edukans dreigt voor sommigen van hen het criminele circuit.

Eindejaarsactie 2015

Door steun aan het werk van Edukans worden vaardigheden ontwikkeld om te bouwen aan een gelijkwaardig bestaan met perspectief.

De allerbeste wensen voor 2016.

Annet Bakker en Peter Schuitmaker