Eindejaarsaktie 2012

Ieder jaar steunen wij een project voor jongeren. Het is misschien een druppel op de gloeiende plaat. Maar niets doen is geen optie. Zo laten we merken dat we er zijn. En dat we meedenken en meevoelen in het grote onrecht dat (helaas) vele kinderen treft.

Dit jaar 2012 is dat het project van El Centro Ecuménico de Integración Pastoral (CEIPA) in Guatemala. CEIPA zet zich in voor de rechten van kinderen en jong volwassenen.

Kerk in Actie werkt in Guatemala samen met de organisatie CEIPA. CEIPA wordt gerund oor de Amerikaanse Linda Ferris en haar man, dominee Ricardo García. Ricardo moest als kind zelf zijn eigen schoolgeld verdienen door als hulpje in een apotheek te werken. Nu zet hij zich met CEIPA in om kinderarbeid te bestrijden, met name kinderarbeid in steengroeves.

Het werk in de steengroeves wordt gezien als één van de ergste vormen van kinderarbeid. De kinderen doen ontzettend zwaar werk en hebben geen zicht op een betere toekomst, omdat ze niet naar school kunnen. CEIPA begeleidt meer dan achthonderd werkende kinderen in zes gemeenten in het departement Quetzaltenango. Men zet zich in op de gebieden ‘Onderwijs’, ‘Lobby’ en ‘Economische Alternatieven’.

Zie ook de website van Kerk in Actie. Op 31 mei 2012 verzorgde de EO een reportage over dit project. Klik hier om deze te bekijken.

Door dit project krijgen vrede, rechtvaardigheid en de ontwikkeling van de jonge mens een nieuwe kans.

Auteur: Peter Schuitmaker